Op zaterdagochtend druppelde langzaam alle kinderen binnen om zo direct een slaapplek te zoeken in de grote legertent die de leiding die ochtend had opgezet. Met een door de leiding van te voren gemaakte berekening, moest het aantal kinderen en leiding gemakkelijk met z’n allen in de tent passen, dachten we… Al snel bleek dat dit toch wat krap ging worden. Met bedden van iets grotere afmetingen, de extra tassen die tevoorschijn kwamen en de hoeveelheid knuffels die mee waren gebracht, moest er gezocht worden naar een oplossing. Gelukkig had een van de leiding een extra tent mee gebracht. Probleem opgelost. Dan moesten we nu alleen nog wachten tot alle luchtbedden waren opgeblazen (voor een kampeerplek waar beperkt stroom was, waren er toch opvallend veel luchtbedden die elektrisch moesten worden opgeblazen) en konden we beginnen met het eerste spel.
Met de hele groep fietste we richting de Nootdorpse IJsclub, waar we het gehele weekend het clubgebouw van mochten gebruiken. Hier begonnen we met het klassieke spel, ‘Levend kwartet’. Op verschillende plekken lagen stukken van de leiding, die bij elkaar gezocht moesten worden. Per compleet kwartet kon je punten krijgen. En wist je ook nog het juiste beroep van de leiding te raden, dan kreeg je extra punten. Dit bleek soms lastiger dan je dacht. Want Jolanda, waar stond jij nou ook alweer voor de klas? En gaf je dan geschiedenis of aardrijkskunde?
Na een welverdiende lunch, was het al snel tijd voor het volgende spel. Een vossenjacht. Door de Dobbeplas stonden leiding verkleed in kleding van een bepaald beroep, zoals een militair, een dokter, een boswachter en een politievrouw. De kinderen moesten opzoek naar de juiste vos waar ze een kleine opdracht kregen. Wisten ze de opdracht te volbrengen, dan kregen ze een stukje van een rebus. Wie als eerste alle vossen had gevonden en de rebus wist op te lossen, won het spel.
Na een drukke spelletjes dag, kon er aangevallen worden op de patat. En met een kaassouffle erbij of zo’n bruine kroket, was dit goed krachtvoer om weer verder te gaan met het volgende onderdeel. De bonte avond!
De kinderen kregen even de tijd om zich om te kleden in het thema ‘Later als ik groot ben’. Er verschenen oude mannetjes, voetballers, superhelden en ook een bruid zwierde in haar bruidsjurk door de zaal. Tijdens de bonte avond werden er in groepjes kleine spelletjes gespeeld die iets te maken hadden met het jaar waarin ze op dat moment waren. Er was namelijk een enorme tijdmachine gebouwd en bij elke ronde verdwenen de leiding in de tijdmachine om zo naar een nieuwe tijd te reizen. In het jaar 2023 moesten er liedjes worden geraden. In het jaar 2028 zouden veel van de kinderen in hun studietijd zitten en daarbij kon een potje bierpong (zonder bier) niet ontbreken. In 2050, wanneer de kinderen in hun ‘Huisje, Boompje, Beestje’ fase zouden zitten, moest de was worden opgehangen. En in 2100, wanneer de kinderen misschien wel al opa of oma zouden zijn, werd er een rollator race gehouden. Bij elke ronde werden de kinderen fanatieker. Uiteindelijk won het team met de meeste punten en mochten zij de prijs in ontvangst nemen. Er werd nog even na gedanst, maar al snel was het tijd voor de volgende activiteit. De spooktocht! In kleine groepjes werden de kinderen op pad gestuurd om de lichtjes te volgen die hun door het bos stuurde. Op verschillende plekken zaten leiding verstopt om de kinderen te laten schikken.Uit een doodskist kwam een gedaante tevoorschijn, een verlichte pop hing in de boom of je werd overvallen door een bladblazer. Regelmatig klonk er dan ook een harde gil door de bossen van Nootdorp.
Nadat alle kinderen weer veilig terug waren op het kampeerterrein, was het tijd om in de slaapzakken te duiken. Hier en daar werden er nog wat leeggelopen luchtbedden opgepompt, waarna er langzaam een stilte door de tent trok.
De volgende ochtend zat iedereen niet perse fris, maar wel fruitig aan het ontbijt en kon de laatste dag van het kamp van start. In de ochtend werd het postbode spel gespeeld waarbij de kinderen de juiste voorwerpen, bij het juiste beroep moesten bezorgen.
In de middag stond er een rustiger onderdeel op het programma en kon men relaxen en eventueel zwemmen in de Dobbeplas.
Het was weer een geslaagd kamp, met veel nieuwe ervaringen. Een kamp waarbij we met z’n alle in een grote tent sliepen. Een kamp waarbij Mike zijn tribuut maakte als leiding. Een kamp waarbij de reistijd korter was dan de tijd die nodig was voor het opblazen van je luchtbed. Een kamp waarbij ook dit jaar de knakworsten niet ontbraken. Een kamp waarbij we maar 1 nachtje bleven slapen, maar je nog steeds net zo moe was als wanneer je 2 nachten bleef slapen. Een kamp waarbij er weer veel gelachen en gedanst werd. Met andere woorden, het was weer een top kamp.
Iedereen bedankt voor jullie inzet en op naar volgend jaar!